Gezonde Avond4Daagse

Terug

Gezonde Avond4Daagse

Geschreven op 22 februari 2022


We willen van de Avond4daagse een gezond feestje maken! Want al dat snoepgoed en de sport- en energiedranken hebben kinderen niet nodig voor het lopen van de Avond4daagse. We willen bereiken dat de kinderen zelf bewust gaan worden van de combinatie gezonde voeding en bewegen. Geef de kinderen de mogelijkheid om gezond te kunnen kiezen.
Samen met de Koninklijke Wandel Bond Nederland ontwikkelde Drenthe Gezond een pakket voor de Avond4Daagse, met als doel om kinderen en ouders bewuster om te laten gaan met voeding tijdens de Avond4daagse.

Het thema in 2019 was bijvoorbeeld Groente & Fruit. In 2020 en 2021 werd de alternatieve Avond4daagse gelopen, omdat tijdens de coronacrisis een groots opgezette Avond4daagse niet haalbaar was. Kinderen konden met vriendjes, vriendinnetjes en ouders zelf de 4daagse lopen. Dit leverde hele mooie plaatjes op en heel veel enthousiaste reacties. Lees hier het nieuwsartikel.
Dit jaar zitten we in een tussenjaar en gaan veel Avond4daagses nog niet door. Volgend jaar willen we ons weer inzetten voor een gezondere Avond4daagse.

Delen via social media