Focusthema: #eenlevenlangbewegen

De helft van de inwoners van Drenthe beweegt wél… en de helft niet

De helft van de inwoners van Drenthe bewegen minimaal een half uur per week intensief, of elke dag gemiddeld een half uur rustiger. 35% van de Drenten zou graag willen bewegen, maar komt er niet aan toe. Dit komt vaak door allerlei gedachten die zich in iemands hoofd afspelen. ‘Alarmbellen’, zo noemt een deelneemster van het onderzoek, dat wat er in haar hoofd gebeurt. Met #eenlevenlangbewegen richten we ons op deze 175.000 inwoners in Drenthe, die wel willen, maar bij wie het niet lukt. Dit vraagt om een andere manier kijken, handelen, andere prioriteiten, andere samenwerkingen en dat betekent leren voor iedereen.

Op zoveel plekken in Drenthe is de focus al op degenen die niet bewegen, maar wel willen. Dit proberen we te versterken door huidige en toekomstige professionals te trainen en door andere benaderingswijzen te stimuleren. Meebewegen is een laagdrempelige manier om mee te doen. Kijk in het magazine van #eenlevenlangbewegen hoe wij dit willen doen!

Goed dat #eenlevenlangbewegen focusthema is binnen Drenthe Samen Gezond in Beweging. Die 175.000 mensen wachten op ons, samen.

Voorbeelden

Magazine #eenlevenlangbewegen

Delen via social media