JOGG Drenthe

Terug

JOGG Drenthe

Geschreven op 22 februari 2022


Stel je eens voor dat iedereen in 2040 lekker in z'n vel zit. Dat we allemaal gezond eten, genoeg bewegen en goed slapen. Zo'n gezonde toekomst, dat wil toch iedereen?

Een gezonde toekomst begint met een gezonde jeugd. Met kinderen en jongeren die opgroeien in een gezonde omgeving. Maar die omgeving is nu helemaal niet zo gezond. Het is vaak moeilijk om de juiste keuzes te maken. Daar moeten we iets aan doen.

Met iedereen die het verschil wil maken werkt JOGG aan een gezonde omgeving. JOGG helpt gemeenten, bedrijven en organisaties beleid te maken. En dat beleid brengen we in de praktijk met burgers, ouders en kinderen.

Op de fiets naar school, fruit en water in de sportkantine, gezonde producten in de winkel, lekker buitenspelen en uitgerust wakker worden.

Een gezonde jeugd begint bij een gezonde omgeving. Meer informatie is te lezen op de website van JOGG. Alle Drentse gemeenten zijn vanaf 2014 JOGG-gemeente, hebben een JOGG-regisseur en gebruikt de JOGG-aanpak. In Drents verband wordt samengewerkt aan de JOGG-aanpak op diverse thema’s en met trainingen.

Regio-coördinator: Dorien van de Kant
Contactgegevens: bel naar 06 30 94 73 46 of mail naar info@drenthesamengezond.nl

Delen via social media