Kindermenu 2.0

Terug

Kindermenu 2.0

Geschreven op 24 februari 2022


Samen aan de slag voor gezonder uiteten

In restaurants bestaat een kindermenu vaak uit patat met een frikandel of kroket óf een pannenkoek. Maar het kan ook gezonder! Provincie Drenthe, Jong Leren Eten en Drenthe Gezond hebben dit jaar alle basisscholen, kinderopvang én ook de ouders uitgedaagd om samen met de kinderen, mee te doen aan de receptenwedstrijd ‘Kindermenu 2.0’. Het doel van de wedstrijd is om een lekker, regionaal én gezond kindermenu op de kaart te krijgen bij Drentse restaurants. En het resultaat: een prachtig kookboek met alle winnende recepten.

Gedeputeerde Henk Jumelet (CDA): “Gezond eten is in Drenthe dichterbij dan je denkt. Verse streekproducten worden steeds populairder. Met het Kindermenu 2.0 willen we scholieren spelenderwijs kennis laten maken met eerlijk voedsel uit de regio. Rechtstreeks van de boer naar het bord! Ik daag de kinderen van Drenthe uit om mee te doen, want lokaal, lekker en gezond eten thuis en in restaurants is de toekomst.”

Terugblik netwerkontbijt

We kijken terug op een geslaagd netwerkontbijt, die op 8 juli jl. plaatsvond, ter afsluiting van de vierde editie van de leukste receptenwedstrijd van Nederland. Met een inspirerend verhaal, recht uit het hart, van Boerin Agnes; met een wrap up van vier jaar Kindermenu 2.0 én met mooie plannen voor het vervolg. Want een vervolg, dat komt er zeker; alleen wel in een ander jasje.

Vier jaar Kindermenu 2.0

JOGG NL heeft het stokje van de Drentse projectgroep overgenomen en rolt het gedachtengoed van Kindermenu 2.0 landelijk uit. Debbie Stam is de landelijke projectleider vanuit JOGG.

Kindermenu 2.0 in zijn huidige vorm blijft in Drenthe bestaan. We hebben goede hoop dat de beweging die we in Drenthe in gang hebben gezet, zal worden voortgezet door de juryleden en andere betrokkenen. De wil is er zeker, dat bleek wel bij het ontbijt! Er ontstonden mooie plannen die zeker uitgewerkt gaan worden. Hoewel de projectgroep nadrukkelijk een stap terug doet en zich op andere projecten richt, blijven we wel aanspreekbaar en denken we graag mee.

Omdat het belangrijk is om elkaar te ontmoeten en te spreken, organiseren we in het eerste kwartaal van 2023 opnieuw een netwerkontbijt voor de juryleden. Nadere informatie volgt tzt.

Lekker, regionaal en gezond

Kinderen uit alle Drentse gemeenten hebben voor de derde keer meegedaan met dé receptenwedstrijd van Drenthe: kindermenu 2.0. Per gemeente heeft een heuse vakjury -bestaande uit een kok, JOGG-regisseur en een wethouder – de inzendingen beoordeeld. Zij kiezen welk gerecht het meest vers, regionaal, gezond, betaalbaar en natuurlijk lekker is. Het winnende gerecht komt op de menukaart te staan van het deelnemende restaurant én alle winnende recepten van de twaalf Drentse gemeenten worden gebundeld in een inspirerend kookboek!

Deelnemende restaurants in Drenthe zijn:

Binnenkort staan de gezonde én lekkere kindermenu’s op de kaart bij de volgende restaurants:

  • Hof van Saksen , Nooitgedacht
  • Café-restaurant Hofsteenge, Grolloo
  • Antje’s Taverne , Assen
  • Duurzaamheidscentrum Assen, Assen
  • Restaurant Bussemaker , Exloo
  • Steakhouse Route 34, Erm
  • Stadscafé Vancouver, Coevorden
  • ’t Wapen van Ruinen, Ruinen
  • Parc Centrum Sandur, Emmen
  • Villa Kalkoven, Meppel
  • Pannenkoekenschip de Liberté, Meppel
  • Het Wapen van Schotland, Hooghalen
  • Iers restaurant & pub De Turfsteker, Westerbork
  • Diggels, Westerbork
  • Merry Gold, Roden
  • Herberg van Es, Roderesch
  • Grand Café Zuidlaren, Zuidlaren
  • Casa Maya, Dwingeloo (Dieverbrug)
  • Landhotel Diever, Diever

 

Delen via social media