Gezondere Supers

Terug

Gezondere Supers

Geschreven op 22 februari 2022


De campagne ‘Gezondere Supers’ is bedoeld voor supermarkten die zich maatschappelijk willen inzetten om de omgeving gezonder te maken. Een gezondere supermarkt zorgt ervoor dat de klant makkelijker de gezonde keuze kan vinden en die ook kiest. 

Een gezondere supermarkt heeft drie gradaties: brons, zilver en goud. Afhankelijk van de mate waarin de supermarkt aan de criteria van een gezonde supermarkt voldoet krijgen ze een bronzen, zilveren of gouden certificaat uitgereikt. We gaan: Samen voor een Super gezond Drenthe.

Tips voor een Gezondere Super

Een gezondere supermarkt stimuleert haar klanten een gezondere keuze te maken en zorgt er door winkelinrichting, aandachtstrekkers en passende aanbiedingen voor dat de klant deze keuze ook makkelijker maakt. Een mooi voorbeeld zijn de aanbiedingsmanden bij de kassa. Vaak ligt hier snoepgoed of koekjes in, juist door deze impulsaankoopplekken gezond in te richten helpt u de klant naar de gezondere keuze. Daarnaast is het de bedoeling dat men in het grote schap de gezonde keuze kan onderscheiden door gebruik te maken van schapkaartjes met de ‘gezondere keuze’. In het chipsvak kan deze bijvoorbeeld geplaatst worden bij de popcorn.

Toolkit Gezondere Supers

De Toolkit ‘Gezondere Supers’ is bedoeld voor supermarkten die zich maatschappelijk willen inzetten om de omgeving gezonder te maken. Een gezondere supermarkt zorgt ervoor dat de klant makkelijker de gezonde keuze kan vinden en die ook kiest. We gaan: Samen voor een Super gezond Drenthe.

De campagne is een initiatief van Drenthe gezond in samenwerking met de Provincie Drenthe, de Drentse gemeenten en Retrospect Boekproducties.

Delen via social media